Ženy

Jste žárlivá? Pozor na to!

Jak to máte s žárlivostí vy? V přiměřené míře je roztomilá. Vždy ale záleží na okolnostech. Takový typ žárlivosti vás mnohdy může i rozesmát. Partnerovi přijde vtipné, že žárlíte a zároveň ho to potěší, protože malá žárlivost je takovým důkazem lásky. Když je vám naprosto jedno, jak a s kým partner tráví čas, může mít potom pocit, že je vám naprosto lhostejný, a že vás absolutně nezajímá. Dejte si ale velký pozor. Hranice mezi snesitelnou a nesnesitelnou žárlivostí je velice tenká. A ženská mysl je velice kreativní a dokáže vymyslet různé scénáře. Fantazie totiž v tomto případě pracuje na plné obrátky.
připoutáni k sobě
,,Zase mu zvoní telefon, kdo mu pořád píše? Kdo mu zase volá? Proč se směje na tu prodavačku? Určitě s ní něco má nebo se mu líbí! Kde je tak dlouho? Už má 10 minut zpoždění!“ Doprovází váš vztah podobné věty? Pak už máte problém, i když si to možná nechcete přiznat. Pokud vás napadají takové a podobné myšlenky, je nutné s tím něco udělat. Jinak utrápíte nejen svého partnera, ale hlavně sebe. Bude vás to užírat zevnitř a nálady vám to moc nepřidá. Jak to ale řešit? V první řadě je potřeba si uvědomit, že máte problém a přemýšlet, z jakého důvodu vznikl. Byl vám partner někdy nevěrný? Nemá na vás čas? Tráví příliš mnoho času mimo domov? Nebo proč jste začala žárlit?
západ slunce u moře
Utřiďte si myšlenky. Potom vás čeká asi to nejdůležitější. Řekněte to partnerovi. Promluvte si s ním o všem. Narovinu a popravdě se mu svěřte, co vás trápí, a co je příčinou toho trápení a uvidíte, jak se k tomu postaví. Pokud vás doopravdy miluje, budete hledat společné řešení, jak se problému zbavit, jak budovat důvěru mezi vámi, nebo jak vám zvýšit sebevědomí, abyste neměla potřebu žárlit.
Co byste ale určitě neměla dělat? V žádném případě mu nelezte do telefonu, nekontrolujte počítač (e-mail, Facebook) a neprohledávejte oblečení. Tím se totiž maximálně shodíte a vaše svědomí vás bude tížit vinou. Partner se na vás bude také dívat úplně jinýma očima. Dejte si pozor, ať ho přílišnou žárlivostí nepřimějete k opravdové nevěře, který nyní pravděpodobně není, a kvůli které třeba zbytečně žárlíte.